Nazovite nas: +385 47 451 002

Toneri se koriste u laserskim pisačima [printerima], u pravilu laserski pisači sadrže dva potrošna dijela, to su: toner [od 1000 str. do 30 000 str.] i bubanj [prosjek oko 40 000 str.- ovisi o proizvođaču i modelu pisača]. Neki toneri na sebi imaju bubanj, tako da je prije kupovine printera potrebno dobro razmisliti o potrebama.

Toneri su u pravilu skupi gledajući u usporedbi s nabavnom vrijednosti printera
, katkada vrijednost tonera nadmašuje nabavnu cijenu printera. Korisnici imaju izbor opredijeliti se na jeftiniju i nimalo manje kvalitetnu varijantu zamjenskih tonera za printere. Originalni toneri su svakako kvalitetni te imaju malu stopu kvarova (reklamacija) od 0.6 – 0.8%, međutim postoje nekoliko kvalitetnih rangova zamjenskih tonera na tržištu: 
Graf ušteda
A) Kvaliteta zamjenskih tonera – u ovu skupinu spadaju zamjenski toneri koji imaju industrijske certifikate, standard i kvalitetu proizvodnje i proizvode se strojno. Stopa reklamacije kod ovog kvalitetnog ranga tonera kreće se od 0.8% do 1%. U ovu skupinu spadaju naši Colorstar toneri jer su jedni od rijetkih na hrvatskom tržištu koji zadovoljavaju sve navedeno te podržavaju 90% svih printera koji se koriste na Hrvatskom tržištu. Cijena Colorstar tonera manja je od originalnih tonera za 30%. Colorstar toneri proizvode su u Republici Austriji. 

B) Kvaliteta zamjenskih tonera – u ovu skupinu spadaju toneri koji se proizvode ručno, ne zadovoljavaju industrijske certifikate te je njihova kvaliteta znatno manja od originalnih. Namijenjeni su za manje zahtjevne korisnike koji u pravilu tiskaju dokumente za internu upotrebu ili nemaju visoke zahtjeve ispisa u komercijalnim, tj. vanjskim dokumentima. Oko 80% tonera ove vrste porijeklom je iz NR Kine, dok se ostalih 20% proizvodi u Hrvatskoj od strane malih radionica koristeći pri tom materijal za punjenje koji uglavnom dolazi iz NR Kine. Stopa reklamacije na ovu vrstu tonera kreće se od 2% pa do visokih 30%. 

Svijetprintanja ima u ponudi uz originalne tonere i  zamjenske tonere:
A) COLORSTAR i 
B) OPTISTAR kvalitetnog ranga,
sve kako bi naši klijenti mogli kupiti ono što žele i što ima zaista treba u njihovom radu. Naš je pristup prije svega temeljen na iskrenosti te ćemo Vam uvijek objasniti prednosti i nedostatke svih ponuđenih varijanti te prepustiti Vama da odlučite koje rješenje je bolje za Vas.

 

Ostavite Vašu email adresu i ostanite povezani s nama!